Friday, June 12, 2009

Mõne päevaga elu muutub siin nagu multifilmis, ameteid on meil siin juba rohkem kui Hunt Kriimsilmal. Marin töötab endiselt 2 kohapeal, nädala sees siin mango kohvikus ja laupäeviti töötame mõlemad hobuste võistlustel. Mina hetkel töötan puhastajana-puhastame maju ja kortereid,mis lähevad müügiks või on just valminud. Vahepeal viisin CV-si laiali ka pärlipüügi farmidesse, sealt muidugi öeldi et meil midagi pole ja bla, bla bla...mainisin veel, et mul laevajuhi paberid olemas ja nii see jutt jäi. Nüüd aga helistati ühest pärlipüügi firmast et neil on mulle midagi pakkuda.Algul lubati kohta püügilaeval,kuid see langes ära, ja lubati hoopis pärli karpide avamis/puhastamis tööd...esmaspäeval lähen kohale,hetkel ei tea isegi veel kuidas see töö välja näeb.Kui juhtub et mõni koht vabaneb paadi peal siis saan loodetavasti sinna.
Vaba aega siin mango farmis aga veedan kujukesi valmistades, lootes nendega lisaraha teenida.
Pereema ütles ükskord,et te võite siin poes oma valmistatud asju ka müüa,mõelge midagi välja ja saate lisaraha teenida. Ise ta aegajalt tuleb ka mingite ideedega välja, siiamaani rohkem nagu toidu vallas. Ükspäev aga vedeles lauapeal väike raamat, mis õpetab suhteliselt lihtsalte vahenite ja võtetega ise nii-öelda skulptoriks hakata. Vaja on selleks tugevat traati, hõbepaberit, riiet ja kõvendit mis teeb tekstiili hästi tugevaks ja muidugi värve. Kõik need asjad olid siin kohapeal olemas ka niiet tuli vaid pihta hakata. 2 kuju olen hetkel valmis teinud(u. 50cm kõrgused) ja need on ka siin poes müügis nüüd.
vasakpoolsele andsin nimeks African Lady, parempoolne on Scytheman(vikatimees)



Kuna Broome asub osaliselt poolsaare peal siis on siin 2 randa,tegin paar panorram pilti ka nendest.(klikka pildil)
See on Roebuck bay, vasakul on sadamasild, aegajalt külastab seda sadamat ka suur kruiisilaev:



see on aga Cable Beach, üks Austraalia kuulsamaid randu, nime on ta saanud selle järgi,et kunagi selle ranna kaudu oli Aus ühenduses muu Inglismaaga, siit kulges merealune kaabel Java saarestikku ja sealt edasi läbi aasia euroopasse-Inglismaale välja.

need on aga Broome kaamlid, nendega tehakse rahaeest tuure rannas päikeseloojangu ajal.Pildi peal on 1 grupp, kokku on neid 3 gruppi.


Mango Fiatist niipalju,et esimesed kihid värvi on juba peal, vaja veel veidike lihvida ja sättida ning siis uuesti värvikiht peale tõmmata..loodetavasti saab mõnenädalajooksul ta sõitma kah.


üks hea tehno anekdoot ka siia lõppu :=)

Autoremondi lukksepp on kohtus ja süüdistatakse ämma mõrvas.
Kohtunik siis küsib lukkseppa käes mis moodi asi oli.
Lukksepp aus maamees siis räägib kohtuniku härrale.
" Oli tööl palgapäev , võtsime sõbraga 2 pudelit.
läksin koju , tegin ukse lahti , Ämm ukse peal käivitus poolest pöördest, äigasin ämmale laternate vahele nii et radikas tilkus , see raibe lendas nii, et viis tagasillaga pool ahju minema ja jäi nurka tühikäigul tuksuma , läksin ligi , tõmbasin õhuklapi kinni , nii ta välja surigi"

Ok, järgmise korrani, siis ehk oskan juba veidike rääkida pärlite elukäigust.

No comments: