Monday, August 17, 2009

Jõudiski siis lõpuks see hetk kätte, kus tuli jätta Broome ja mangopere seljataha ning asuda jälle teele. Kahju oli lahkuda, kuid samas huvitav teekond oli ootamas ees. Nüüd sest siis elame täielikult autos, ehitasin isegi kokku pandava voodi meile autosse, suuremad asjad paneme aga hoopis katusele(nagu laud,toolid,body boardid)Ülejäänd asjad on kõik kastidesse paigutatud voodi all. Meil on nüüd gaasi pliit ka nii et saame tee peal ise süüa teha. Seega kämbime nüüd vabas looduses ja hoiame raha kokku selle arvelt. See kord reisi lõpp punktiks on Gold Coast, kuid see on kauge tulevik, vahepeale jäävad sellised tähtsamad kohad nagu Kununurra, Darwin, Cairns ja Whitsunday saarestik(2 viimast Queenslandis)

Broomest Kununurrasse läheb 2 teed, 1 on maantee, mis on suhteliselt ebahuvitav ja teine on Gibb river road, mis on kruusatee ja kulgeb läbi jõgede ja mägede, muidugi on selleks vaja 4wd masinat. Meie aga sõitsime väikese osa Gibb riveri teel. Teepeale jäi veel selline huvitav Boab prison tree. Selle puu sees hoiti kungi aborigeenidest vange.

Esimese öö veetsime Windjana Gorge rahvuspargis. Ilus kaljudega rahvuspark, kus elavad ka magevee-krokodillid ja neid oli seal päris palju.

Austraalias elab 2 erinevat tüüpi krokodille, soolavee(salty) ja magevee(freshy) krokod. Freshy’d kasvavad kuni 3,3m pikkuseks ja ei ole inimesele väga ohtlikud(üldiselt hoiavad ise nad sinust eemale, kuigi tuleb ikkagi ettevaatlik olla, liiga lähedale minnes võivad siiski rünnata)elavad nad ainult jõgedes,j2rvedes-ehk siis magedas vees. Seevastu salty’d kasvavad kuni 7,3m pikkuseks ja on väga ohtlikud,elavad nad troopilistes rannikuvetes ja ka võib neid kohata jõgedes –järvedes. Alates Broomest-põhjapoole, kuni Põhja Queenslandini välja on keelatud ujuda igasugustes veekogudes,va. kuskil kaljuotsas olevas looduslikus basseinis.

Edasi kulgesime ikka mööda treppis kruusateed, kus vahepeal tuleb sõita läbi jõesängide,mis õnneks olid veest peaaegu kuivad, nii et saime oma autoga läbi. Oktoobrist-Märtsini(wet season) on see tee läbimatu, kuna kõik on üle ujutatud.

Järgmiseks kohaks oli Tunnel Creek. See on koht, kus jõgi läheb kalju seest läbi, tunneli pikkus 750m. Kuna praegu on siin kuiv hooaeg siis saab selle tunneli kõik läbi jalutada.Vaja on selleks taskulampi sest kohati on seal kottpime, vahepeal on isegi kuni põlvini vesi ja siis jälle kohati tuleb kuiv osa. Päris kõhedaks võttis kui vastu tulevad inimesed ütlesid, et olge ettevaatlikud, seal on paar krokodilli(freshy’t), millele nad oleks peaaegu peale astunud. Tunneli lõpus on näha ka aborigeenide kaljujoonised.

Kununurras saime kokku eestlastega Ave ja Siim, kohtasime neid ka Broomes.Siimu 4wd masinaga käisime ühte kohalikku tammi ületamas, igati vägev ja ekstreemne kogemus.

Hetkel oleme Põhja Territooriumil ja pealinnas Darwinis.Siit liigume edasi suurde Kakadu rahvusparki-park on ise suurem kui Eesti ja selle läbisõitmiseks kulub vist mitu päeva. Plaanis on võtta paadimatk Alligator river’il kus peaks olema palju soolavee krokodille.Pildid siia teksti juurde tulevad hiljem.Kuulmiseni.

No comments: