Saturday, February 6, 2010

Farm Walgettis

Kuna töö otsimine Gold Coastis hakkas juba naljanumbriks muutuma,siis tuli midagi muud ette võtta. Sattus mulle ootamatult kätte väike töö ots ühes farmis,mis asub Gold Coastilt u. 750km kaugusel,New South Whales osariigi outbackis. Kuna töökuulutuses oli et sinna vajatakse ainult mehi siis Marin pidi seekord maha jääma. Läksime siis Siimuga kahekesi, Marin ja Ave jäid Gold Coasti. Sõitsime minema nädal tagasi,neljapäeva hommikul. Kokku umbes 10h sõitu. Kohale jõudsime parasjagu enne pimedat. Kutid ootasid meid autoga tee ääres mitu tundi,enda autoga nad enam edasi ei saanud liikuda,kuna sadas vihma ja need teed seal farmide vahel on vihmaga kohutavas olukorras.


Edasi läksime sealt siis Siimu 4Runneriga. See tee oli siis nii sopane et isegi jeebiga jäime paar korda kinni, lihtsam oli sõita teest kõrval karjamaa peal, kuna kogu tee oli kaetud savise ja libeda sopaga.(kokku u. 11km) See farm ise asub Walgett'ist u. 50km kaugusel. Noo rohkem pommiauk ei anna enam olla kui see koht siin. Elame 5kesi(Mina, Siim, Madis, Priit ja Anu) vanas maamajas, ühes lambafarmis. Mina ja Siim käime aga tööl siit veel omakorda 27km eemal ühe teise farmeri juures, temal on siis loomafarm, ehk siis lehmad-pullid tõuaretuseks. Farmid on siin väga suured, farmer ütles et tema maa algab sealt kus päike tõuseb ja lõpeb seal kus loojub. :=)
Nii aga majast: igaüks sai siin omale toa, toas tuli kiirelt suurpuhastus teha kuna seinad ja laed kubisesid ämblikuvõrkudest,lisaks elavad meil siin hiired, need on nagu igapäevane nähtus.Praktiliselt enam ei mainigi teistele et nägid hiirt jälle.Kui õhtul tuli põema panna siis on tuba tuhandeid erinevaid tüütuid putukaid täis.




Tööd on siinkandis muidugi igasugust. Meie Siimuga saime endale põõsaste mürgitamis töö. Selleks anti meile 2 ATVd, mulle sattus kätte 500ne Honda :=) Tööks ongi siis atvga mööda karjamaad ringi sõita ja põõsaid mürgitada,ühesõnaga neist põõsastest on farmeril vaja lahti saada.Vahepeal kui tööst igav hakkab, siis saab kängurusi või rebaseid taga aetud. :=) See töö sai nädalaga tehtud.




Ükspäev aga saadeti mind ühe teise töölisega garaazi koristama ja järgmine päev lehma aeda remontima. Garaazi koristades nägin kokku 3 redback spiderit(ühed mürgisemad ämblikud siin) ja ühte carpet pythonit, kes lebas koorma katete all.



Elu on siin tegelikult lahe(täielik maaelu, hea vaheldus linnale) ja tööd on siin palju erinevat,nii et igav väga ei hakka. Madis saadeti ükspäev ühele töölisele appi siin, pidi lambaid kinni hoidma kui teine vend noaga kõri lammastel läbi tõmbas. Aga elu on karm ja sellega tuleb leppida sest farmeril oli liha vaja :=) Täna näiteks pidime 4 kesi ühe viljasalve tühjaks viskama, see vili oli halvaks läinud ja tuli labidatega välja visata, päris jube töö oli aga nalja sai - good fun nagu ozzid ütlevad. Hais mis sealt salvest tuli oli ikka "mõnus aroom" -4h tegime seda, pärast läksime karjamaa peale puuoksi korjama.Sõitsime farmi Hilux-iga mööda karjamaad ringi ja viskasime puuoksi kasti.

No comments: