Wednesday, February 18, 2009

Melbourne - Shepparton

Nagu mainisin, siis Melb. on suurlinn, Aus. teisel kohal. Erinevalt teistest linnadest tundub siin olevat vähemalt mingigi ajalugu, linnas on mitmeid vanu ja suuri kirikuid, trammid on ka osad vist kiviajast...aga lahe,et sellist kultuuri veel üleval hoitakse.Seal linnas ongi vana ja uus kõrvuti. Märtsi lõpus(27.-29.) toimub Melburnis sees F1 vormeli austraalia etapp.Kui veel oleme seal ajal siin kandis siis läheme kindlasti.Sellist asja ei juhtu igapäev,et F1 etapp nii lähedal toimub.Muideks sõitsime ka selle sama rajapeal, hetkel on see liikuluseks veel avatud, kuid juba hakati tribüüne püstitama. Aga raja sõitsime oma autoga läbi :=)
Edasi liikusime põhja poole Sheppartoni, asub see Mel.-st u. 180km põhjapoole.Teepeal jäi paremale Kings Lake, kus metsapõlengus hävines terve linn vist.Igatahes maanteeääres olid metsad ja osad majad põlenud. Vabatahtlikuna appi minna me ei saa,sest tahtjaid on juba niipalju,et enam pole vaja lihtsalt.Niiet läksimegi edas Sheppartoni tööd otsima. Ja ei läindki kaua kui lubati meile tööd, homme lähme ühte farmi virsikuid korjama :=) Shepparton on päris kuum koht backerite seas, siin juba nägime lambist mingi 5 eestlast ja neid tuleb veel juurde siia. Farme on siin ümberringi palju, puuvilju on ka erinevaid mida korjata: pirnid, õunad, tomatid, virsikud jne...mis kõik siin kasvavad.Peatume Victoria Lake ääres karavan pargis. Järv on veest täiesti tühi. Ma ei imesta,miks siin iga aasta metsad põlevad.Täna veekeskuses ühe kohalikuga rääkisin ja ütles et siin pole 10a. normaalselt vihma sadanud, täielik põud on igal pool.Linn ise on Bundabergist veidi pisem, u. 30000 inimesega.Aga teha ei ole siin muidugi midagi...niiet tuleb ainult tööle pühenduda.Loodame kuidagi siin kuuaega vastu pidada ja siis edasi rännata, enne muidugi tahaks F1 ka ära käia.Pilte ei saa lisada siia hetkel, kuna netis saame olla vaid Mc Donalds'is.Melbourne pildid on picasaweb'is olemas.Kõike head teile!!

4 comments:

Unknown said...

Et oletegi nüüd peaaegu teise Austraalia otsa jõudnud, olete teie ikka rändurid :) Teil ongi plaanid terve Austraalia läbi sõita nagu näha :) Väga vinge, oleme mõtetes teiega... Suured kallid

Marin said...

No... päris kaugele oleme jõudnud jah juba. No ideaalis tahaks ringi peale teha aga ei tea veel midagi :)
Me oleme mõtetes teiega ;)
Kallid vastu sulle!

Info: said...

teha ja näha on siin niipalju,paljudest asjadest tuleb lihtsalt loobuda aga põhikohad austraalias tahaks ikka ära näha ning kõik osariigid läbi käia. Mõte on isegi Tasmaaniast läbi käia...eks näeb mis saab,elame 1 päev korraga. Gristo

Anne said...

Henri poolt suur aitäh sünnipäeva kingi eest, mis oli meile suureks üllatuseks! Meil siin kõik hästi ja muutusteta, olge tublid - et ikka tööd jätkuks ja nautige elu!!!