Monday, March 9, 2009

Tere...
Hetkel siis oleme jälle töötud. Virsikud said ka korjatud. Oleme nii kiired, et farmeril pole enam tööd meile leida. Peale virsikuid leidis ta meile veel paariks päevaks tööd. Esimene päev lugesime noori puid. Terve suure põllu pidime neljakesi ära lugema. Kõigil vihik ja pastakas käes ja muudkui lugesime sajani.. siis panime kirja ja jälle sajani. Kokku lugesime igaüks u. 22 000 puud. Väga lihtne oli, kuigi vahepeal kippus sassi minema ja päeva lõpus pidi lausa mõtlema mis arv tuleb peale 29 või peale 69 =) Järgmine päev kinnitasime noori puid traadi külge, et nad õiges suunas kasvavad. See töö oli veel lihtsam.
Ja nüüd siis jälle istume tööbüroos ja ootame et tööd saaks. Peale meie on siin veel u 20 inimest. Ja palju eestlasi. Räägitakse küll õunte hooajast, mis peaks kohe kohe hakkama. Aga tööd ei ole hetkel kuskil vist.
Siin me üürisime maja koos teise eestlastega. Karin ja Mihkel ning Mario ja Kätlin. Majas on 3 magamistuba, kõigil oma. Üüri maksame me õnneks väga vähe.

Eile käisime me Gristoga Austraalia Alpides. Talvel on seal lumi maas ja saab suusatada. Ronisime ka kõrgele mäe tippu 1723m The Horn, Mt Buffalo National Park’is.Üleval tipus on 360 kraadi vaateväli mäeahelikele ning allpool asuvatele linnakestele...ütleks nii et üks ilusamaid kohti mida oleme näinud Austraalias. Mäetipus kuulsime tuttavat keelt ja nimelt kohtasime soomlasi, kes elavad seal samas kandis.Tegime paar sõna juttu ka nendega.




Muideks kui virsikuid korjasime siis paariks päevaks anti meile traktor, et saaksime oma binne(kaste) vedada. Farmer küsis, et kes teist hakkab traktoriga sõitma, mina sain esimesena käe püsti =) Näitas mulle, et mida mingi kang või pedaal teeb ja olingi valmis traktorist. Pärast veel rääkis, et sõidan paremini kui mõni mees =) Kõik tuleb siin Austraalias ju ära proovida.

Melbourne küljeall oli maavärin vahepeal. Meist u. 170km, ise me ei tundnud midagi. Aga eks te olete ka seda juba uudistest ise kuulnud.Metsad veel endiselt kuskil siin põlevad ja Põhja Queenslandis uputab...
F1 piletid on meil taskus ootamas avaetappi Melbournes...soovitan teilgi vaadata telekast, kui kaamerat näeme siis kindlasti lehvitame teile =)
Kirjutame-joonistame...
Marin

No comments: