Saturday, August 30, 2008

Brisbane River Festival

Kuna reisist olime ikkagi nii väsinud, ja eile sai veidi joodud ka, siis täna ärkasime alles kella 2st päeval.Põhim. nii kui üles ja söödud saime läksime teiste eestlastega linna. Linnas oli suur festival(Brisbane River Festival). Täpselt ei teagi mis seal toimus või veel toimub,kuid täna oli linn rahvast täis,sest õhtul lasti ilutulestikku ja toimus isegi mingi airshow..mingi 6 trikilennukit lendasid jõe kohal ja hiljem enne ilutulestikku lendas mingi hävitaja F111 vms üle,10m tulelont taga.Ilutulestikku lasti kokku 3 silla pealt ja vaatemäng oli muidugi ilus, kõik käis omakorda muusikaga ühes rütmis.Mõned vist olid juba hommikul või päeval kohale tulnud,sest paljudel oli oma pikniku värk ja toolid ning linad kaasas.

Ütleme nii,et ilutulestikuga nad kokku ei hoidnud, see oli kordi võimsam kui eestis aastavahetusel ja ega neil siin aastavahetusel ei pidavat ka eriti kõva tuleshow olema, tundus et see jõe festival on nende jaoks päris tähtis sündmus,sest rahvast oli meeletult ja enamus oma perekonnaga,lapsed kaasas.Me koos teiste eestlastega(muideks väga lahedad inimesed) istusime vahepeal pubis ja kui tuleshow pihta hakkas siis kolisime ka jõe äärde vaatama.Brissi puhul meeldib see,et tegelikult on kõik käe-jala juures, kesklinnast eesti majja pole tegelikult mingi probleem jala minna, algul tundus küll jube pikk, kuid kui me eile linnast siia tulime olid meil kotid ka kaasas ja üldse tulime vist suht ringiga.Linna läksime bussiga, pilet maksis 2.90 doltsi ja sellega saab 2h transpordiga sõita, isegi üle jõe oleks laevaga saand selle piletiga, kuid me läksime jalgsi üle silla,sest rahvast oli niipalju paadi järjekorras ootamas. Veidike veel hindadest: sai 3-4$, 6pack õlut(kõige odavam) 11$, pubides õlu on 5-7$ pint, no üldiselt toit on päris kallis eesti mõttes. Külamarketis istusime eile tund aega ja otsisime toitu mis meile meeldiks.Tavalist vorsti, nagu meil on lastevorst lihtsalt pole, sellised imelikud on kõik. Ei julge niisama osta ka ja proovida, sest 100g vorsti maksis 4$. Kes ei tea siis kurss on umb 9.5 ehk siis meie korrutame kõik kümnega.
Homme vist liigume edasi GoldCoast'i,ehk siis ookeani äärde.Loodaks esmasp. ära teha panga kaardid, endale tel. nr jne...samuti hakkab pihta suur töö otsimine...kauaks me sinna jääme seda veel ei tea,oleneb kuidas seal kandis tööga on.Tegelikult hakkab meil siin juba vaikselt meeldima, ilm on ilus ja soe nagu hea eesti suvi, ning paari nädala pärast pidavat ikka päris soojaks minema.Teed on ilusad ja siledad ning autod on kõik puhtad ja roostevabad. Linnas on jõeääres ilus nn tehisrand,kus saab ujuda, päikest võtta ja jooki libistada.

Ämmusi ja kängusi pole veel kohanud..küll jõuab, kuigi seda esimest varianti ei tahakski kohata...Marin saputab igakord oma riideid ja voodipesu,enne magamaminekut vaatas padja allagi...igaksjuhuks :) Eile üks oppossum üritas meiega vist tutvust teha kui me rahvaga aias istusime, tatsas teine aia peal ja kriiskas ning siis jooksis minema :D Internetti siin igalpool pole ja kui on, siis on päris kulukas,niiet kui te meist mõndaaega ei kuule,siis ärge põdege,siiani on kõik OK.

3 comments:

Unknown said...

Tõsine elamus ;) Vägev!

Unknown said...

Hea kuulda, et kohal õnnelikult ja kõik on hästi.
Kerli

Unknown said...

Tundub tõesti, et teil seal päris tore. Uusi elamusi lausa kuhjaga :) Loodan, et tööotsingud on teil sama edukad, kui kõik muudki ettevõtmised seniajani :)Olge tublid... kallid!!!