Sunday, October 19, 2008

16.10.2008
Hetke seisuga väga uudiseid pole, kui et otsime oma elamist, ja rabame tööd teha. Päevad on mõlema jaoks nii väsitavad,et ei viitsigi midagi teha..tuled töölt koju ja siis ei viitsi kuhugi väljagi minna. Homme hakkame linna läbi kammima, loodaks kiiremas korras ikka oma korteri saada.Jube kuidas siin aeg lendab, nädalad lähevad nii kiirelt,et ei saa arugi,sama on ka tööjuures. Varsti on juba jõulud, ajalehtedes pakutakse juba tööd Santadele :D Ei kujutagi ette jõule siin, kui väljas on üle 30 kraadi sooja ja võid vabalt jõululaupäeval rannas ning ookeanis lesida.
Täna oli esimest korda mul siin jahe olla, (no väljaarvatuda. kui me Sydneys käisime, kuid see on tunduvalt all pool meist ja seal ongi jahedam). Aga tööle läheme-tuleme ikka iga päev vaid T-särgi ja lühikeste pükste väel... vähemalt hea on, et ei pea muretsema, et kas tassin seda jopet nüüd või mitte.Hommikul 8 paiku tööle minnes on tavaliselt juba nii palav et ei saakski paksemaid riideid kanda.Tänane ilm aga oli nagu sügisene Eesti,sadas vihma ja jahe tuul puhus..Räägitakse et suvel läheb siin ikka pea et 40 kraadini päeval..krt see on juba liiga palju, eks näis mis saab kui nii palavaks ühelt maalt läheb, praegune kliima on täitsa mõnus.Ilusa ilmaga saab rannas 30 min. hea päevituse peale.
Kirjutaks lühidalt mõned kohalikud igapäevased väljendid:
No worries – kuuleme seda igapäev mitukümmend korda, peaaegu igale teisele lausele järgneb „No worries“, see on vist nagu sidesõna siin, samuti on hea väljend „too easy“ otsetõlkes oleks nagu liiga lihtne, kuid nemad mõtlevad selle all, et kõik on korras, ära muretse vms.. Sõna mida ise kõik siin kasutame on muidugi „Reduced „:D Seda võib kohata palju toidupoodides, kus kaup hinnatakse poole odavamaks, kui aegumis kuup. hakkab kukkuma, näiteks maasikate karp mis muidu maksab 1.98$, hinnatakse 98ce sendi peale jne... samuti on tooted „Home brand“ mis on teistest toiduainetest tunduvalt odavamad tänu sellele et nende pakendite peale pole raha kulutatud, üldjuhul näevad sellised pakendid suhteliselt mitte midagi ütlevad väja, samas toode ise on täitsa hea, lihtsalt sa ei maksa pakendi eest mingit ulme hinda. Muidugi iga vestlus algab väljendiga „Hi! how are you?“- ja lõpeb ikka No worries’ega. :D
Paki saime kätte,ja sünnipäeva kaardi kah, aitähh vanematele!Hetkeseisuga ärge siia aadressi peale asju meile enam saadke..kui uue elamise saame teavitame selle siia ka kohe.
Marin: Minul on uued sõbrad siin :) No tegelt nad ise ei tea seda veel vist...igatahes kui ma töölt tulles bussi pealt maha tulen, siis on mul seal vastas iguaanid.Sellised poole meetrised loomad, kes tatsavad rohu sees ringi ja on ohutud.Nagu suured sisalikud, osad on umbes meetrised lausa. Ma kutsun neid sõpradeks, sest ei mõõdu päevagi kui nad seal bussipeatuse taga muru sees ei oleks. Muidu ma neid hommikuti ei näe aga täna olid nad lausa kolmekesi mind tööle saatmas :) Aga hästi armsad on nad... varsti vist kodustan ära mõne.
Selline ta on:



19.10.08
Byron Bay
Täna otsustasime siis trippida Austraalia kõige idapoolsemasse punkti, ehk Byron Bay’sse.Asub see Gold Coastist u. 100km allpool. Meeletult kena koht oma maalilise looduse ja randadepoolest, asub see poolsaare peal ja päris kõrgel kalju peal, kus tipus on ka majakas. Turistide poolest väga populaarne koht.




Linn ise on nagu väike hipiküla, hipisi on seal päris palju ja poed on ka enamus sellised hipistiilis-majad madalad ja erinevaid joonistusi täis.



Niipalju veel, et elu on siin kohapeal ikka päris kirev..Mõnipäev tagasi oli meie lähedal rannavetes jäänd üks hai (Great White Shark) ujuvpoi külge kinni, igatahes rannavalve vend kes läks poid korrastama leidis eest suure üllatuse :) Eks lugege ise lähemalt ja vaadake sealt ka pilte: http://www.goldcoast.com.au/article/2008/10/18/17657_gold-coast-lead-story.html



Ega ikka ei kutsu väga vette ujuma küll kui sellised elukad siin ringi siiberdavad, aga tegelikult on vist rannas haide vastu mingi võrk vms...millest nad ei tohiks läbi saada...aga on juhuseid :D Kanalites ei tohi kindlasti ujuda sest need on ookeaniga otse ühenduses ja nendes on kindlasti kohe mereelukaid. Rannas lendab pea iga poole tunni tagant helikopter üle lahe ja annab rannavalvele teada ohtudest...ülevalt on järelikult päris hästi näha vees ujuvaid nn. varjusid..aga mingiaeg olid meie maja poisid rannas kuulnud, kui rannavalve andis ruuporist teada,et kõik veest välja...ülevalt olla mingit kaheksajalga nähtud ujumas Surfersi ranna kandis.


3 comments:

Unknown said...

Eks me ka siin rabame tööd, aga meil ei nii soe kui teil seal :( Tahan kaaaaa...
Muidu meil siin ikka vanaviisi, keegi abiellunud pole ega lapsi saanud, vähemalt teadaolevalt mitte :P
Ootame teid juba koju :) Tulge siis ruttu :D

Unknown said...

Nonii..koguaeg loen teie postitusi aga kirjutanud ei ole :)
Tore, et teil ikka hästi läheb.

Päris vägev, kui selliseid nunnukaid ringi ujub seal:) Peaks tulema kohe üle kaema:P

Marin said...

Koju tulemisega on veel aega... 10 kuud veel viisa kehtib :) Ja mine sa tea... äkki veel üks aasta otsa ;)