Saturday, February 7, 2009

Mon Repos Turtles Rookery, Sea World

Nonii, nüüd siis räägiks veidi tagasiulatuvalt veel Bundabergi kandis Mon Repos kilpkonna rannast. Nimelt see on siis see rand kus suured merikilpkonnad tulevad munema ja kust munast koorunud pisikesed kilpsikud ookeanisse lähevad. Käisime ikka ennem äraminekut sealt rannast ka läbi. Ühesõnaga kilpkonni näeb vaid õhtul pimedas, siis tulevad pisikesed liivaalt välja.Jaotatti meid gruppidesse ja suundusime randa.Üks ranger'itest oli leidnud ülesse koha kust tõenäoliselt peaks hakkama munadest kooruma pojad. Munad on liiva all ja üle 120 väikese kilpkonna ronis liivaalt välja ning läksid ookeanisse. Väga lahe ja omaette kogemus jällegi. Ning just ennem rannast lahkumist tuli väike boonus. Nimelt suur kilpkonn tuli ookeanist välja ja suundus randa munele, seda kõike saime vaikselt pealt vaadata. Kilpkonn oli ikka päris suur, kilbi pikkuseks mõõdeti 98cm.








Bundabergist tulime läbi Tin Can Bay(koht kus saab delfiine sööta-kahjuks ainult hommikul enne 8.00,meie jõudsime peale lõunat sinna ja delfiine ei näinud) Gold Coasti. Veetsime mõningad päevad seal ja lihtsalt puhkasime.Käisime Sea World-is. See siis vee atraktsioonidega lõbustus park. Väga lahe koht, näidati erinevaid show'si delfiinidega,merilõvidega(Fish Detectivs),sai katsuda rai'si ja meritähti.Lisaks veel käisime 4D kinos.Kino kus antakse spets prillid ette ja filmi vaadates tundub nagu kõik see mis toimub, toimub sinu ümber, ühesõnaga oled nagu filmis sees...päris ulme kui tõetruult kõik tundus,lisaks veel efektid:kui filimis pritsis vett siis meie tundsime seda samamoodi oli tuulega. Loodaks et tulevikus on kõik kinod sellised :)



Panin piltide alla Sea World'i ja Bundabergi pilte, minge vaadake.
Laupäeva hommikul lahkusime Gold Coast'ist Byron Bay'sse ja nüüdseks oleme jõudnud juba Coffs Harbouri.Plaanime minna Sydneysse, puhata veidike Summer Bay's,sealt edasi vist Canberra ja Snowy Mountains(loodaks ikka lund ka näha Austraalias).

2 comments:

Helin said...

ma ehmataksin küll ära, kui ujudes tuleks järsku selline suur kilpkonn vastu :/ julm..:) saite katsuda ka delfusid?

mul oli täna vastik proovikirjand ja varsti hakkavad eksamid ka peale :( tahaksin minna soome õppima peale keskat :) aga eks paistab, mis saab :)

kalli

Marin said...

Soome? Wauu... üksi või kellegiga koos? Turusse? Räägi täpsemalt. Kuidas proovikirjand läks? Mitu punni said? :)
Delfusid me katsuda ei saanud kahjuks... see oleks mitu sada daala maksnud. Aga kui me Perthi poole läheme siis seal mingid rannad kus nad ka käivad ja saab tasuta katsuda.
Ja see kilpkonn on täiesti süütu loom.. ta ei tee kellelegi liiga.