Saturday, April 3, 2010

Jälle teel

Aasta tagasi (31.märts)hakkasime me Melbournest edasi liikuma West Australia poole..teadmata kuhu me välja jõuame ja mis meist saab-jõudsime Broome. Nüüd aasta hiljem hakkame me samuti jälle reisima, seekord aga sihtpunkt on teada ja see on jällegi Broome :=) Miskipärast on Broome just see koht kuhu tahaks tagasi, enne kui Austraaliast lahkume.

Kuna munadepühad olid tulekul ja need pikad pühad(4 päeva) siis otsustasime, et meil pole mõtet 4 päeva siin passida, vaid hakkame tasapisi edasi liikuma. Tegelikult oli see Broome minek juba ammu plaanis, juba oli kogu teekondki valmis vaadatud ja selleks ka vastav masin soetatud.Plaanis oli minna Broome kõige otsemat teed pidi,otse läbi Simpsoni kõrbe.Kahjuks tuleb aga teekonda muuta, kuna suured vihmad mis Põhja Aussis maha sadasid, tekitavad nüüd kesk-aus üleujutusi ja Simpson asub seal keskel.Me muidugi alla ei anna ja üritame sinna igal võimalusel minna, kasvõi mõnda teist teed pidi.Teekond Broome peaks olema umbes 5000km pikk.

Walgettis olid paar päeva vihmased ja farmer Scott, kes ise läks mõneks päevaks perega Sydneysse, jättis oma maja meile ja ühe ülesande kah-köök ära värvida..midagi paremat vist poleksi siin vihmaste ilmadega teha.
Sydneyst tagasi tulles oli farmer väga üllatunud ja rahul oma köögiga :) Enne lahkumist kutsus ta meid veel oma uue mänguasjaga sõitma. Nimelt ostis ta endale jeti ja me saime ka proovida seda 170hp elukat Scotti väikese järve peal :D


Esimese öö veetsime tee ääres ühes parklas. Kus peale meie olid veel kaks vanapaarikest karavanidega. Õhtu veetsime nendega veini juues. Ja kergelt napsused vanakesed kutsusid meid ka hommikusöögile. Ei suutnud nad ära imestada kui lihtne tänapäeval reisida on ja kuidas meie vanemad küll lasid meid nii kaugele tulla =)
Teepeale jäi vana kaevandus linn Cobar, seal sai hetkel veel aktiivset kulla ja vase kaevandust vaadata.

Hetkel oleme veel NSW, Broken Hills'is ja edasi suundume South Austraaliasse. Broken hills'is käisime vanas 50ndatest pärit piimakokteili baaris nimega Bells. Menüü oli sama mis 50ndatel. Proovisime meiegi ära selle aja populaarse joogi-magustoidu. Pannakse siis suurde klaasi kaks palli jäätist sinna peale sinu poolt valitud siirupit ja klaas täidetakse soodaveega. Kõlab uskumatult aga maitses hästi =)



Eile käisime veel läbi ühest nii öelda ghost town' ist,nimeks Silverton,mis oli kunagi hõbeda kaevandus,nüüdseks kaevandus on lõppend ja need vähesed kes on sinna elama jäänud, elavad justkui õudus filmist.Kuulsaks on see linn aga saanud hoopis filmimaailmas, kes teab siis Mad Max II (Mel Gibson,kes ise ka austraallane)on seal filmitud. Kohaliku Hotell-pubi ees seisab üks neist masinatest mis seal filmis oli. Kokku on seal linnas üle 140 erineva filmi ja reklaami filmitud. Ja eks see väike linnake ongi justkui väljasurnud,ainult pubis oli turiste näha.



Oleme nüüdseks jõudnud Port Augustasse, tee siia kulges seekord läbi sisemaa, kuid maastik oli ilus ja mäed veel ilusamad.



põllupeal oli näha väike keeris torm, mida siin kutsutakse willy-willy:D


Homme suundume siit edasi vaikselt Simpsoni poole.

No comments: